PERSONAL BLOG

ГРИЖА ЗА КОСАТА|ЗАЩИТНО ОЛИО ЗА БЛЯСЪК&ВЪЗСТАНОВЯВАЩ КРЕМ от BIOFFICINA TOSCANA

14 март 2016 г.

"След екобио продуктите за стайлинг дойде време на тези за грижа за косата,продукти,които защитават и укрепват с патентовани био тоскански суровини, включително новият ексклузивен Setol®: още една крачка напред в научните изследвания, иновациите и характеризиране на нашите козметични продукти.

Представяме Ви:

Крем за преструктуриране на косата: за изтощена,третирана и суха коса с патентованата синергия Uviox®-Oleox® от био тоскански суровини.
Сухо олио за защита и блясък: за всички типове коса.С Setol® фитокомлекс смес от растителни био тоскански масла."

Колко от нас са постоянно в търсене на перфектната грижа за суха,изтощена и непокорна коса?! Аз от както се помня винаги използвам нещо за краищата на косата си,за да ги предпазя от топлинната обработка,от вредните химични агенти навън и да постигна блясък и мекота.Колко от нас са си купували кристали за коса,които ако прекалиш минимално оставят косата ти мазна и все едно не къпана от седмица?! :) И освен това не вършат никаква работа и като минеш отгоре с пресата косата ти започва да пуше :)))Да не влизам в подробности и за състава,в който често няма дори едно масълце. От както започнах да използвам екобио козметика съм изпробвала доста био стайлинг продукти за коса,едни от любимите ми са помадата на Jonh Masters Organics и лосиона против накъсване на Biofficina Toscana,които са уникално добри продукти и съм супер доволна от тях.Обаче винаги съм търсела и искала да опитам някакви специфични продукти,които да се грижат тотално за косата,да я подхранват,защитават и правят бляскава и силна.
Когато разбрах,че Biofficina Toscana ще  пускат нови продукти за коса се зарадвах много и тайничко се надявах да са именно някакъв крем или олио,което да предпазва от сешоари,преси,слънце,вятър,да придават блясък и правят косата ми здрава.И сякаш ме чуха,че взеха и пуснаха точно това,но не един,а цели два продукта,за да имаме избор и намерим точният за нашата коса. Днес в това ревю ще ви разкажа за тези два продукта,а превюто ми можете да прочете тук.


"Реструктуриращият крем има хидратиращо,защитно и реструктуриращо действие.
Това е продукт,пълен с патентовани и иновативни съставки,които са комбинирани с био екстракти от жълт кантарион,розмарин и градински чай за естествена грижа на увредената и суха коса,като я запазва здрава и бляскава. Може да се използва веднага след измиване,както и на суха коса.Този продукт е специфична грижа за всички типове коса с високо иновативна формула на базата на взаимодействието между иновативен растителен фитокомплекс (комплекс от аминокиселини, протеини и растителен восък),патентовани съставки (Uviox®-Oleox®, Luminescine®) и подбрани органични екстракти.
Новаторският комплекс от аминокиселини и протеини,използвани -включително пшенични протеини и соя,аргинин,серин и треонин-действат укрепващо,овлажняващо и преструктуриращо на косата.Те подобрява обема и,мекотата и блясъка.Натуралният емулгатор на базата на комплекс от растителен восък,восък от жожоба,слънчоглед и мимоза,защитава и укрепва косата.
Антиоксидантната синергията Uviox®-Oleox® от vinacce (гроздова люспа включително семки, обикновено без стъбло) Chianti и растителна вода (от маслини) от хълмовете на Sеnesi използвана и в други продукти за коса BT,тя има защитна функция,действа благодарение на фенолите,които се свързват към косата я предпазва от UV-индуциранo увреждане и радикални реакции,причинени от природни или химически агенти,които атакуват косъма и го разрушават. Тази патентована синергия,освен че защитава косата от външни агенти,тя също така предотвратява загубата на блясък придава лъскавина,здравина и жизненост.
Luminescine® използван и в новият деликатен шампоан Biofficina Toscana е патентован функционален принцип на новото поколение за лъскавина на косата,абсорбира UV радиацията,като ги превръща в нов източник на светлина,който се генерира директно върху косата и я прави уникално блестяща.Той се получава от цветни венчелистчета на лопен, характерно за средиземноморието растение.Ин витро тестове показват,че Luminescine® действа като мощен антагонист на фото-оксидативен стрес за борба със свободните радикали."

Опаковка: Гумена тубичка с капачка на винт,която се затваря плътно.На нея са описани състав,пао,инструкции за ползване и всякаква друга информация за продукта.
Текстура: Средно гъста кремообразна течност с бляскави частички в нея.
Аромат: Плодово-цветен,не натрапчив,който се запазва няколко часа в косата.
Количество: 100 мл.
Срок на годност след отваряне: 12 м.
Цена: 26 лв. в момента на промо 23 лв. в официалният сайт на Biofficina Toscana България
Как се използва: Без отмиване на влажна коса след това изсушете по желание.Като допълнителна грижа и на суха коса.Аз използвам около 1 чаена лъжичка,като разпределям добре по дължините,след което сресвам косата добре,за да разпределя продукта равномерно.
Действие: Предпазва косата от вредните химични агенти,подхранва я в дълбочина,заздравява косъма,прави косата силна,мека и блестяща.
Резултат: След изсушаване косата е по-гладка,покорна,бляскава и мека. Ухае страхотно,не е спластена,мазна или утежнена.
Използвам крема от около две седмици и след къпане и на суха коса,пробвах го и в комбинация с олиото и резултата върху моята коса е отличен. Прави я мека,придава и блясък,като повече ако го ползвам на влажна коса и след това изсуша.Много важно за мен,че не ми утежнява дължините,не лепне,не е мазен и е лесен за нанасяне.Освен това оформям много по-лесно косата си с него. Пробвах го и като стилизант за къдрици и резултата беше добър с разлика,че не ми ги фиксира така добре,както лосиона за оформяне на къдрици,просто останаха по-небрежни и не оформени,но не му е и това работата.Харесвам много възтановяващият крем и го препоръчвам на всяка една от вас,която иска продукт,които да подхрани,възстанови,направи мека и покорна косата. Единственият недостатък за мен е в опаковката,бих предпочела да е в бутилка с помпичка,за по-лесно дозиране на количеството.Но всички знаем,че идеално щастие няма :)))


Това сухо олио беше любов от първото слагане.Обожавам го! Не бях тествала до сега подобен продукт върху косата си. 

"Маслата от бадем,кайсия,жожоба и кокос богати на мастни киселини,витамини,антиоксиданти действат подхранващо,укрепващо и защитно в комбинация с Setol®,нов патентован растителен комплекс създаден от Biofficina Toscana.
Setol® е специална смес от тоскански органични растителни масла (зехтин,слънчогледово масло,от ленено семе и олио от гроздови семки) с антиоксидантно и еластично действие върху косата.
Този принцип е създаден чрез прилагане върху растителните масла ексклузивни ензимни технологии,които трансформират маслата в необичаен растителен комплекс и правят това по-близко до водата с важни нови функции: по-висока асорбация,бионаличност,ефикасност,антиоксидантна сила и намалява омазняването.
Setol® съдържа така свободни активни важни молекули като:олеинова киселина,линолова киселина,палмитил киселина,сквален,алфа линоленова киселина,гама-линоленова киселина.
Сравнителни анализи извършени между смес без и със съдържащ този патентован принцип показа повишена еластичност на косата с Setol®. Следователно е един ефективен антиоксидантен принцип,който укрепва и дава еластичността на косата,действа в синергия с подбраните растителни масла по тяхната различност и действие,за да имаме продукт за цялостна грижа на косата.
Благодарение на уникалната и иновативна формула нашето масло действа възстановително,придава много блясък,не омазнява косата,защото е леко и не мазно. То има ефективно придаващо блясък действие,укрепва и защитава от топлина на сешоар,маши и преси,както и от външни фактори,без да утежнява и омазнява косата.Резултата е мека,копринено гладка и пълна с блясък коса."

Опаковка: Стъклена бутилка с помпичка,удобна и практична. Също върху нея е описано всичката информация за продукта.
Текстура: Течна,не мазна,смес между вода с няколко капки олио.
Аромат: И тук е плодово-цветен и се запазва няколко часа в косата.
Количество: 50 мл.
Срок на годност след отваряне: 6 м.
Цена: 29 лв. в момента на промоция 26 лв. в официалният сайт на Biofficina Toscana България
Как се използва: Върху влажна коса една помпичка се разпределя от средата към краищата на косата.
Действие: Дава много блясък на косата,защитава я от сешоар,маши и преса,прави я гладка и еластична.
Резултат: След изсушаване косата е мека,много бляскава и копринено гладка. Не я утежнява,спластява или омазнява.
Признавам си,че олиото ми е по-любимо и първо отворих него и започнах да го ползвам. Отсипах и малко на приятелката ми (винаги и давам да тества нови продукти за коса,защото има обратната на моята и ми е интересно резултатите и при нея.) и тя вече си купи олиото,защото остана очарована.Очаквах да е мазно и да трябва да внимавам като луда с количеството,защото знаете с маслата ако се прекали какво става?! Мазна и спластена коса! Първото,което ме изненада е,че стои сухо в ръката и след като изпомпя една помпичка,която е напълно достатъчна за моята дължина коса,разпределям го добре от средата към краищата и след това ръцете ми не са мазни,а все едно съм си сложила малко крем за ръце,дори няма нужда да ги мия,а грабвам сешоара и преминавам към оформяне на косата си.Много,много добър продукт! Косата ми след него е просто красива и все едно съм излязала от фризьорски салон.Задължително го пробвайте и знам,че ще се влюбите и вие!

И друг път съм писала и казвала,че от както използвам продуктите за поддръжка на косата на бранда тя цъфти изключително рядко,не пада и я усещам силна и здрава...какво повече да искам от това?!
Вижте и другите ми ревюта на продукти за коса от Biofficina Toscana в селекция Hair.
Споделете ми какво мислите и вие и кой от продуктите искате да пробвате или сте пробвали вече?

Бъдете здрави и се усмихвайте,

Mymakeup2013

*продуктите са ми комплимент от Biofficina Toscana България

5 коментара

  1. Това им харесвам! Хем работят прекрасно, хем не утежняват косата, имат леки текстури и ухаят много приятно! <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тъй като имам такъв в тубичка за обем, може би ще разнообразя с този с помпичката. :)

      Изтриване
  2. Здравейте Галя ☺ Искам да ви попитам дали използвате сух шампоан и ако да какъв?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,Мария. Не използвам,бях си взела на Алверде,но не не ми хареса.

      Изтриване

Вашият коментар е важен за мен,чета и отговарям на всеки с удоволствие :)

© GALINA BLETA. Design by FCD.