PERSONAL BLOG

SUPER SEEDS BY WOODEN SPOON- SUPER SEEDS FOR SUPER GIRLS

23 март 2018 г.


 
Чували ли сте за супер семената? На вид дребни елементи,но изключително концентрирани на хранителни вещества борещи се със стареенето и модерните проблеми на кожата. Всяко семе е лидер в определен витамин, минарал, киселина или пък просто е най-добрият анти-оксидант за кожата открит днес. Някои от тях са толкова трудни за обработване,че до скоро беше изключителна рядкост да бъдат открити на пазара. Идеята зад новата ни  линия за грижа за лицето е да се открият точно тези ценни екстракти и да се комбинират в перфектна синергия, даваща началото на най-добрата органична хранителна система за кожата създавана някога.

Очаквах линията Super Seeds от месеци и когато я видях за първи път и прочетох всичко за нея останах безмълвна...Надмина всичките ми очаквания и смело мога да заявя,че това е една от малкото,които съм виждала с подобни уникални съставки,красиви опаковки и създадена с голяма любов към всички ценители на био козметиката!

Серията Super Seeds се състои от общо 9 продукта,по три за различните типове кожа.
Super Seeds Bulgarian Rose за нормална към мазна кожа.
Super Seeds Fragrance Free за чувствителна кожа.
Super Seeds Neroli за нормална и суха кожа.

Червена и черна боровинка,семена от чия,краставица,броколи,мак,черен кимион. Годжи бери,облепиха,смокиня,слива и други ценни съставки ще откриете в серията Super Seeds.
Опаковките са изработени от Miron Violet Glass-най-високо технологичната и запазваща състава стъклена опаковка.Изключително дебело и плътно стъкло. Без етикети,директен печат с втечнено стъкло.Без досег до метали!
Серията е сертифицирана с Soil Association Organic (водеща организация за сертифициране на биологичното производство в Обединеното кралство и е оценена от потребителите за високото ниво на предлаганата гаранция. Историята на органичното сертифициране на почвата е по-скоро датирана,организацията е основана през 1946 г.,за да насърчава биологичното земеделие като устойчива алтернатива на интензивните земеделски методи) и Cosmos Organic (собственост и се управлявана от международно сдружение с нестопанска цел,регистрирано в Белгия.Гордеем се с нашата независимост ... и нашите стандарти! Те определят иновативни, стимулиращи и прогресивни критерии за биологична и естествена козметика,които са ясни за индустрията и са положителни за околната среда и на които потребителят винаги може да се довери.Продуктите,сертифицирани по COSMOS, се произвеждат в съответствие с най-високите стандарти за органична и естествена козметика и са безопасни и ефективни.).
А картонената опаковка в която е прибран всеки продукт е от рециклируеми материали и може да се рециклира.Описана е цялата информация за съответният на английски език.
Днес ще ви представя трите продукта с нероли за нормална и суха кожа,който реших да тествам като за начало.

Започвам с Super Seeds Cleansing oil Neroli


Опаковка: 
Затваря се с капачка на винт,която е запечатана,когато пристигне. Има тапичка капкомер,която лесно дозира нужното ни количество продукт.Обема е 100 мл.,а цената 29,95 лв.
Характеристики:
Перфектен за нормална и суха кожа.
Удивително масло за перфектно почистване на грима,като по време на разгримиране се грижи и за кожата ни. Нужни са около 20 капки в дланта,затопляме го леко и с кръгообразни движения масажираме лицето,а накрая и очите.Почистваме с мокра топла кърпа (моята е 100% лен) за да премахнем мръсотията.Цветът на маслото е златист и с консистенция на олио.
Състав/INCI:
Helianthus annuus (Sunflower) seed oil*-Био слънчогледово масло
Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil*-Био масло от жожоба
Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil*-Био кайсиево масло
Prunus domesàca (Plum) seed oil*-Био масло от синя слива
Tocopherol (Vit E)-Витамин Е
Viàs vinifera (Grape) seed oil*-Био масло от гроздови семки
Sesamum indicum (Sesame) seed oil*-Био сусамово масло
Curcubita pepo (Pumpkin) seed oil*-Био масло от семена на златна тиква
Papaver orientale (Poppy) seed oil*-Био масло от семена на мак
Linum usitaàssimum (Linseed) seed oil*-Био масло от семена на лен
Salvia hispanica (Chia) seed oil*-Био масло от семена на чия
Citrus auranàum dulcis (Orange) peel oil*-Био етерично масло от портокал
Citrus auranàun (Neroli) flower oil*-Био етерично масло от нероли
Limonene**-Лимонен от етерично масло
Linalool**-Линалол от етерично масло
*Ceràfied organic ingredient; ** From Essenàal oils 
Уникалният състав е съвкупност от масла с противостареещо,антиоксидантно и детоксикиращо действие,ето защо кожата е подхранена и мека веднага след премахването на грима.
Моето мнение:
Разтваря грима идеално,без да е нужно натиск или търкане.Освен това не е прекалено мазно и след като почистя с кърпа,кожата ми е суха и я усещам чиста.Ухае на семена с лека портокалова нотка и това прави премахването на грима удоволствие.Не щипе на очите и не ги дразни,дори да се наложи да ги отворите (или бягате из къщи,защото детето ви е загризало лук,мислейки го за ябълка 😂) докато ги масажирате. Когато нещо е добро,то просто е такова и много думи са излишни! Пробвайте подходящото за вашият тип кожа и вие и ще се убедите в неговото действие. 


Опаковка: 
С капачка-капкомер,която според мен е най-доброто решение за такива продукти. Материалите ги описах горе,обема е 30 мл.,а цената 49,95 лв.
Характеристики:
Разработен за нормална и суха кожа.Създаден с изключително внимание и прецизност до най-фината капка,този уникален серум е вдъхновен от идеята да комбинира най-ценните екстракти от супер семена в перфектна синергия.Събрахме заедно в един продукт най-чистите и богати на хранителни вещества масла,познати с уникалните си свойства да подхранват,омекотяват и възстановяват кожата,събуждайки нейната ествествена младост и сияние.Всяка капка съдържа букет от витамини,есенциални киселини,минерали,анти-оксиданти,фитостеролии каротеноиди. Всяка капка дава неповторимо усещане върху кожата,което предължава през целия ден.
Състав/INCI:
Camellia oleifera (Camellia) seed oil*-Масло от камелия
Nigella sativa (Black Cumin) seed oil*-Масло от черен кимион
Tocopherol (Vit E)-Витамин Е
Rubusidaeus (Raspberry) seed oil*-Масло от семки на малини
Rosa canina (Rosehip) fruit oil*-Шипково масло
Sambucusnigra (Elderberry) seed oil*-Масло от семена на бъз
Curcubitapepo (Pumpkin) seed oil*-Масло от семена на златна тиква
Vacciniummacrocarpon (Cranberry) seed oil*-
Prunusdomestica (Plum) seed oil*-Масло от синя слива
Sesamumindicum (Sesame) seed oil*-Сусамово масло
Hippophaerhamnoides (Sea Buckthorn) oil*-Масло от облепиха
Citrus aurantiun (Neroli) flower oil*-Етерично масло от нероли
Papaverorientale (Poppy) seed oil*-Масло от семена на мак
Ficuscarica (Fig) seed oil*- Масло от смокинови семена
Lyciumbarbarum (Goji) oil*-Масло от годжи бери
Salvia hispanica (Chia) seed oil*-Масло от чия
Brassica oleraceaitalica (Broccoli) seed oil*-Масло от броколи
Linumusitatissimum (Linseed) seed oil*-Ленено масло
Limonene**; Linalool**;
*Сертифицирани био съставки
** От етерични масла
Моето мнение:
Виждайки толкова масла,понякога се стряскам,но серума няма сравнение с никой маслен,който съм използвала до сега! Какво ми направи най-голямо впечатление? Супер леката му консистенция! Дори когато го поставя между дланите си,няма онзи мазен,тежък филм,а копринено усещане и лек аромат на портокал.Веднага вмъквам,че аз съм супер пестелива откъм количество и не слагам повече от 3-4 капки за цялото лице,и още толкова за деколтето и шията.Оставям десетина минути и попивам лицето със салфетка,така върху него остава само това,което му е нужно. Задължително го поставям на влажно лице и нежно с кръгови движения разнасям. Още непосредствено след това кожата е супер мека,подхранена в дълбочина и гладка. А сутрин сияйна и свежа. Много лек мазен филм завелязвам на челото си,но в последната седмица слагам само там още по-минимално количество и така побеждавам и това. Много ми харесва! Определено чувствам кожата си променена,по-сияйна,стегната и мека. Със сигурност е съвкупност и от действието на други продукти,защото дайте да сме честни,не става само да сложим серум и да очакваме чудеса. Затова винаги повтарям,че красивата кожата е съвкупност от една рутина,специални грижи според вида и! Аз нямам търпение да тествам и този с роза,който е за нормална към мазна кожа.

Super Seeds Anti-aging Eye Serum Neroli

Опаковка:
Същото виолетово стъкло със стъклен рол-он вграден в бутилчицата,което го прави лесен за нанасяне и масажиране на околоочната зона. Обем 15 мл. и цена 49,95 лв.
Характеристики:
Уникален бленд от безценни и редки масла. Истинска синергия от най-фини нутриенти за кожата. 100% активен състав–само 1 капка е достатъчна да подхрани и промени усещането на кожата. Нежна,но мощна грижа за околоочния контур,която забавя стареенето,бори се със свободните радикали,омекотява и озарява кожата. С помоща на рол-она нанасяме желаното количество с леки кръгови движения,след това потупваме нежно,за да попие напълно.
Състав/INCI:
Nigella sativa (Black Cumin) seed oil*-Масло от черен кимион
Camellia oleifera (Camellia) seed oil*-Масло от камелия
Tocopherol (Vit E)-Витамин Е
Rosa canina (Rosehip) fruit oil*-Шипково масло
Rubusidaeus (Raspberry) seed oil*-Масло от малинов семки
Sambucusnigra (Elderberry) seed oil*-Масло от семена на бъз
Vacciniummacrocarpon (Cranberry) seed oil*-Масло от червена боровинка
Brassica oleraceaitalica (Broccoli) seed oil*-Масло от броколи
Cucumissativus (Cucumber) seed oil*-Масло от краставица
Linumusitatissimum (Linseed) seed oil*-Масло от лен
Papaverorientale (Poppy) seed oil*-Масло от семена на мак
Curcubitapepo (Pumpkin) seed oil*-Масло от семена на златна тиква
Hippophaerhamnoides (Sea Buckthorn) oil*-Масло от облепиха
Ficuscarica (Fig) seed oil*-Масло от смокинови семена
Lyciumbarbarum (Goji) oil*-Масло от годжи бери
Citrus aurantiun (Neroli) flower oil*-Етерично масло от нероли
Limonene**;Linalool**
*Сертифицирани био съставки
**От етерични масла
Моето мнение:
Не знам дали си спомняте снимките ми със загадъчен продукт от преди месеци?! Именно на тях беше серума за очи без аромат,който ползвам от миналата година.Бях супер развалнувана,че имах възможността да започна да го тествам още при самото му създване.
Изключителен продукт,какъвто е и този с нероли,разликата между тях е,че Fragrance Free е разработен само с масла и екстракти и е специален за дами с чувствителни очи,кожа и такива,които предпочитат да не използват етерични масла.Признавам си,че го ползвах и за лицето (само вечер,понякога и в минимални количества),защото знаех какво има в него и знаех,че ще ми се отрази добре през студените месеци.След повече от 5 месеца използване мога силно да кажа,че помага очният контур да е изгладен,намалява финните линии и озарява отлично областа около очите.И двата попиват бързо (за около 3/4 минути),имат еднаква лека маслена консистенция,цветът е златист,аромата на този без етерични масла е на семена,а нероли мирише леко флорално.Определено серума е супер икономичен и ще ви стигне за месеци наред всекидневна употреба. Разкошен продукт,аз лично сменям постоянно кремовете за околоочния контур и съм тествала много до сега,но този определено ме грабна,защото действа и има ефекта,който търся в един такъв продукт.

Надявам се да не съм пропуснала нищо,а ако е така питайте :)
Споделете ми коя серия е подходяща за вашата кожа и кои са любимите ви продукти на марката?

Единственото нещо,което би ми харесало е да се предлагат и в по-малки опаковки. Продуктите са толкова ценни и с консистенция,от която са нужни само няколко капки,така ще можем да сменяме различните видове според сезона и нуждите ни в определен период. Знам,че сигурно не е лесно,но се надявам в бъдеще да се реализира.

Продуктите на Wooden Spoon можете да намерите в техния онлайн магазин shop.woodenspoon.eu,както и в много физически магазини,потърсете във вашият град тук.

Бъдете здрави и се усмихвайте,


Галина

*Продуктите са ми предоставени от Wooden Spoon,за което им благодаря!

Публикуване на коментар

Вашият коментар е важен за мен,чета и отговарям на всеки с удоволствие :)

© GALINA BLETA. Design by FCD.