PERSONAL BLOG

СЛАДОЛЕДЕНА СУРОВА ВЕГЕ-ТОРТА

24 май 2016 г.


Необходими продукти:

Основа:
200 гр. веган бисквити (аз използвах Germinal с парченца парченца шоколад)
3 с.л. сурово кокосово масло
2 сушени смокини
2 фурми

Крем:
300 гр. полузамразени ягоди
100 гр. полузамразени горски плодове (може и без тях ако нямате,но сложете в такъв случай 400 гр. ягоди)
1 1/2 банан (или 2 ако са малки)
1 с.л. кокосово масло
1 пълна супена лъжица филирани сурови бадеми

Начин на приготвяне:

В робот слагам бисквитите,фурмите и смокините и ги смилам. Получава се леко лепкава смес.След това добавям разтопеното кокосово масло(внимавайте,не трябва да го загрявате) и врътвам още два пъти,да се смеси всичко. В кръгла форма за торти с падащи стени разпределям на дъното сместа и я заглаждам добре. Слагам в хладилник за около 1 час (във фризер 20 минути). През това време приготвям крема като смеся всички продукти в робота или кана за смути и направя крем,който се получава именно с консистенцията на мек сладолед. Разпределям го върху биксквитеният блат и слагам този път във фризера за около 2 часа (зависи,колко ви е силен). Готовата торта гарнирам с пресни ягоди.
Хубаво е да е изяде за 1 ден,за да се избегне многократното замразяване. Супер свежа е,леко киселка от горските плодове,но ужасно вкусна и лека.
Извадете я от фризера поне 20 минути преди консумация,за да омекне крема.
Освен това е здравословна и мога да си позволя и две парчета :)))

Да ви е сладко!

Бъдете здрави и се усмихвайте,

Mymakeup2013

p.s.АКО ИСКАТЕ ОЩЕ РЕЦЕПТИ,ОСТАВЕТЕ МИ КОМЕНТАР И СПОДЕЛЕТЕ ПОСТА С ПРИЯТЕЛИ!

Публикуване на коментар

Вашият коментар е важен за мен,чета и отговарям на всеки с удоволствие :)

© GALINA BLETA. Design by FCD.