Необходими продукти:
-Фъстъчен тахан (става с всякакъв. Лешников,бадемов,сусамов и т.н.)
-Кокосово масло
-Арониа на прах (може да използвате и друг плод,но не пресен,защото сте стане много течна сместа)
-Банан на прах (може да добавите и пресен банан,добре узрял)
-Печени солени фъстъци (по желание,но аз сложих малко,защото обичам много комбинацията от черен шоколад със сол)
-Кокосов чипс или стърготини за поръсване
-Черен шоколад с мин. 70% какао и без добавена захар за заливката
Начин на приготвяне:
В кухнески робот (ако правите без фъстъци,става отлично смесването и на ръка) слагате тахана,аронията,банана,фъстъците и кокосовото масло,което трябва да е меко. Бъркате докато се получи еднородна смес. Изваждате в купа и поставяте във фризера да стегне,за да може да оформим топчета.
След като е стегнало,взимате по малко от сместа и оформяте в желаната форма (аз направих топчета),стига да работите бързо,защото започва да лепне между ръцете.
След като направите топчетата ги поставяте отново във фризера докато стегнат,а през това време разтапяте на водна баня шоколада. Внимавайте да не прекалите,защото ще се втвърди и стане неизползваем.
След това потапяте топчетата в разтопения шоколад и поставяте в плосък съд с кухнеска хартия. Докато шоколада не е стегнал поръсвате с кокоса,за да може да залепне. А ако искате го добавете и директно в разтопения шоколад,не много,защото ще стане трудно за работа.
Оставяте да стегнат още 30 минути и са готови за консумация.
Аз добавям всичко на око според колко броя искам да направя. Вчера ми излезнаха около 12/15.
Стават хрупкави отвън с нотка кокос и меки вътре с нотка сол от фъстъците.
Голяма вкусотия за хора,които обичат шоколад като мен.
Определено един по-здравословен вариант и за децата над 36 месеца. Клериа много ги хареса!
Да ви е сладко! Ако ги направите ми споделете как са се получили при вас :)
Бъдете здрави и се усмихвайте,
Галина
Публикуване на коментар
Вашият коментар е важен за мен,чета и отговарям на всеки с удоволствие :)