PERSONAL BLOG

"Вкусотийки от Италия"

8 ноември 2013 г.

Здравейте момичета,днешната рецепта е за един обожаван от нашето семейство сладкиш и много популярен италянски такъв....,а именно...досетихте ли се вече????! :))))

                                                                   Тирамису





Необходими продукти за 8 порции:
5 яйца
24 броя савоярди
500 гр. сирене Маскарпоне
150 гр. сирене Рикота
100 мл. кафе (студено)
70мл. ликьор кафе ( евентуално може да се използва или Бейлис) с тези двата става най-вкусно според мен
5 супени лъжици захар (пудра или кристална,но да е бяла)
Какао горчиво за поръсване



Приготовление:
Първото нещо е да разделим жълтъците от белтъците
След това в голяма купа слагаме жълтъците и рабиваме с миксер за 2 мин.,след това прибавяме захарта и разбиваме докато стане на пяна. След това прибавяме маскарпонето и рикотата и разбиваме на бавна степен докато всичко стане хомогенно.
Накрая с помоща на бъркалка добяваме към жълтъците,разбитите на сняг белтъци и разбъркваме внимателно да не спадне крема.


Слагаме студеното кафе в дълбока и разлата чиния и добавяме вътре ликьора,тази смес ще ни е нужна да топим савоярдите вътре.
В прозрачна стъклена или пласмасова тавичка започваме с тънък слой крем,отгоре редим напотени в кафето савоярди и така докато напалним тавичката до горе,като завършваме с слой крем.

Най-отгоре поръсваме обилно с горчиво какао.


Оставяме в хладилник поне 5/6 часа и след това Тирамисуто е готово за консумация


Е вуо лаа Buon appetito :)))


p.s. Подберете пресни и качествени продукти,така резултата няма да ви разочарова.
Изберете стъклена тавичка за да се насладите на красотата на пластовете при поднасяне.
Аз добавям сирене Рикота,защото по този начин давам по мек вкус на тортата :)


1 коментар

Вашият коментар е важен за мен,чета и отговарям на всеки с удоволствие :)

© GALINA BLETA. Design by FCD.