PERSONAL BLOG

Джинджифил||Ползи и Рецепти

23 август 2015 г.


Сигурна съм,че повечето от вас познават джинджифила,опитвали са го или поне са чували за него. Аз лично допреди година хапвах от него само със суши или китайска храна.Когато реших да променя начина си на хранене миналата година започнах да се интересувам все повече от различни ориенталски подправки за овкусяване на ястията ми и за пречистване на организма.Освен това не знам дали съм споделяла друг път,но не пия лекарства от много години и винаги търся алтернативни методи за лечение на различни неразположения.Та преоткрих това растение в търсенето ми за различни вкусове и лекове.
Джинджифила е растение,чиито корени са били използвани в Китай и Индия още през древността.Няма да ви разказвам историята му можете да прочете в Уикипедия сами.
Ще ви разкажа за това,което го ползвам аз и за това,което ми помага.

Сутрин на гладно чай от джинджифил пия почти всяка сутрин от няколко месеца. Пия го за подсилване на имунната система и пречистване на организма.
Чай от джинджифил и мента срещу полезнен цикъл. Не вярвах,че помага и преди няколко месеца пробвах за първи път е мога да ви кажа,че все едно взех обезболяващо лекарство.
При подут и болезнен корем го ям настърган с съвсем малко мед.
Джинджифил плюс пита от прополис направила съм си в едно бурканче и хапвам по една лъжичка сутрин или вечер като превенция от болести и за подсилване на имунната система.

Богат на витамини и минерали,джинджифила е отлично средство срещу настинка,след и по време на боледуване (най-вече преди),намалява високото кръвно и вредният холестерол. Действа укрепващо и антиоксидантно,освен това има проучвания,че предотвратява развитието на туморните клетки.

Направих на Клериа миналата есен превантивно "лечение" в комбинация с прополис и да чукна на дърво цяла зима не се е разболяла.

Със сигурност има и куп други благоприятни действия и ако вие сте изпробвали някое от тях ще се радвам да ми споделите.
Купувайте джинджифила пресен и млад. Как ще е разберете,че е млад...когато го стържете не трябва да се получават власинки. Вкусът му е толкова свеж и лимонов,да вярно е,че люти,но когато се научим да го смесваме с нещо също толкова полезно ще преодолеем това. Аз лично го ям и нарязан на много тънки парченца,само няколко..не е нужно да се прекалява.

Бъдете здрави,защото това е най-голямото богатство на света!





Публикуване на коментар

Вашият коментар е важен за мен,чета и отговарям на всеки с удоволствие :)

© GALINA BLETA. Design by FCD.