Точно два месеца изминаха от последната публикация в блога.Няма да пиша тук за всичко случващо се и за никаквото желание да пиша в момента.
Споделям в инстаграм ежедневието ми,та ако ви е приятно ме следете там :)
Днес ще ви споделя рецептата за една чудна тортичка,която мога да си хапвам без угризения.
Необходими продукти за тортата:
130 гр. Биволска рикота (рикота на бг е тип извара,но е различно. Затова може и друго меко сирене)
70 гр. маскарпоне (или друго меко сирене тип Филаделфия)
2 яйца
50 гр. Еритритол (моят е 99%+ 1% стевия)
30 гр. Фъстъчено брашно (може да се замени с 20 кокосово)
30 гр. Бадемово брашно
20 гр. Сурово какао
1/2 ч. л. Канела
Щипка мая за сладки (може и без нея)
За шоколадовата глазура:
100 мл. животинска сметана 36% масленост
45 гр. какаова паста (100% черен шоколад,ако нямате го заменете с такъв над 90% какао или такъв с подсладител стевия и/или еритритол)
Еритритол на вкус (в зависимост колко сладко искате да ви бъде)
Приготвяне:
Обърква се първо рикотата с маскарпонето и след това се добавя всичко останало. Пече се в малка кръгла тавичка(моята е по-голяма,затова стана тънка) на 170-180 гр. около 20-25 минути без вентилатор.
Оставя се да се охлади и се залива с глазурата.
Да ви е сладко!
Бъдете здрави и се усмихвайте,
Галина
PERSONAL BLOG
БЪРЗА И ЛЕСНА ТОРТА!(БЕЗ ЗАХАР И НИСКО ВЪГЛЕХИДРАТНА)
23 март 2020 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Публикуване на коментар
Вашият коментар е важен за мен,чета и отговарям на всеки с удоволствие :)