PERSONAL BLOG

PALLOTTE CACIO E OVA-ИТАЛИАНСКА РЕЦЕПТА

31 август 2021 г.

Едно ястие от Абруццо (Италия),което се прави в доста варианти (с хляб,без, с различни видове твърди сирена).
Моята рецепта е традиционната,но без хляб (тъй като гледам да се храня ниско въглехидратно).

Необходими продукти:

150 гр. пармиджано реджано (парче,не настъргано) 22-30 м. отлежало.
210 гр. Caciocavallo (Caciocavallo е отлежало твърдо сирене характерно за Южна Италия. Произведено с краве мляко с добавка само на сирище,млечнокисели ферменти и сол). Може да се замести с български твърд кашкавал.
3 яйца (моите са средни)
50 гр. бадемово брашно (има най-неутрален вкус,затова използвах него,но бих пробвала и с ленено или конопено)
Див лук,сол,черен пипер,чесън и магданоз на вкус.
За соса трябва само доматена салса,подправена със сол. Моята е домашна от домати биволско сърце (сурови 900 гр.),но беше леко малко,та следващия път ще сложа повече.

Приготовление:

Сирената се настъргват на средно-ситно ренде,смесват се,добавят се яйцата,брашното и подправките и се омесва добре. Правят се топчета с навлажнени ръце и се оставят да престоят в хладилник поне 1 час или във фризер 20 минути.
Пържат се в сгорещено олио или гхи (пречистено масло) до златисто.
Много е важно да не ги бъркате докато не са златисти,защото се разкашкват.



Така готовите топчета,слагате в горещата сасла и оставяте да си поемат от нея поне 20 минути на много тих огън.
Сервиране горещи и внимавате да не се изгорите 😁
Бон апетито 🥂
Ps. Излязоха ми 13 топки от по 42-44 гр всяка.

Ако тествате рецептата не забравяйте да ми споделите и тагнете в социалните мрежи Инстаграм или Фейсбук 😘

Бъдете здрави и се усмихвайте,

Галина


Публикуване на коментар

Вашият коментар е важен за мен,чета и отговарям на всеки с удоволствие :)

© GALINA BLETA. Design by FCD.